Het proces van bronsgieten kent de volgende stappen.
De eindresultaten kunt u terugvinden onder mijn werk en onder recente opdrachten.

1. Het model wordt in klei of boetseerwas gemaakt.

2. Het eigenlijke gieten is uitbesteed aan een gieterij en vindt plaats volgens de verloren wasmethode of sire perdue. Van het model wordt een siliconen of gips mal gemaakt zodat we een negatief beeldje krijgen. De mal bestaat uit twee helften die nadat het beeldje, soms met moeite, er uit gehaald is weer worden samengevoegd.

3. In de mal wordt was gegoten die gestold het oorspronkelijke beeldje in was teruggeeft. Er kunnen nu meerdere wassen afdrukken gemaakt worden om in hogere oplagen te gieten.

4. Aan dit wassen beeldje worden kanalen bevestigd voor het vloeibare brons en voor de ontluchting.

5. Het wassen beeldje wordt in een bekisting geplaatst en er wordt vormzand omheen gestort dat tot mal uithardt. De mal wordt verwarmd zodat het was smelt en wegstroomt. De mal wordt gebakken om hem vuurvast te maken.

6. Brons, een legering van koper en tin, wordt in een gietkroes verhit tot 1000 graden en in de mal gegoten. Na afkoeling wordt de mal open gekapt en het uitstekende brons uit het gietkanaal en de ontluchtingskanalen wordt verwijderd.

7. Het ruwe oppervlak wordt afgewerkt, geciseleerd, en voorzien van een laagje oxide dat het patina geeft. Tenslotte wordt het beeldje op een passend sokkel gemonteerd voor zijn laatste allure.Zie hieronder een aantal foto’s van dit werk, gemaakt in de gieterij.