Graag wil ik me aan u voorstellen.

Mijn naam is Renée Sophie Eggers en woon al het grootste deel van mijn leven in Zuid Limburg.

Ik heb diverse opleidingen afgerond: die als kunstenaar aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht (1991) en, om meer diepgang aan mijn werk te kunnen geven, de studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit te Heerlen (2007). Om de meditatieve kant in mezelf te ontwikkelen heb ik een opleiding tot yogadocente gedaan waarna ik een aantal jaren les heb gegeven aan verschillende yogagroepen.

Vanaf 1991 ben ik actief als kunstenaar aan de slag gegaan. Voor mij betekent beeldend bezig zijn in de eerste plaats een verstild meditatief moment. De tijd lijkt stil te staan, is er niet… maar toch ben ik met volle aandacht in het hier en nu. De kracht waarvan mijn werk getuigt, komt voort uit deze meditatieve momenten en uit mijn persoonlijke beleving van het dagelijkse leven: uit mijn liefde voor de natuur met zijn planten en dieren en intermenselijke relaties. Verder kenmerkt mijn werk zich door een zekere luchtigheid en humor. Dat lijkt met het meditatieve in tegenspraak te zijn maar juist dit spanningsveld werkt bevrijdend.

Ik werk in opdracht voor bedrijven, instellingen en particulieren. Mijn werk is te zien geweest tijdens diverse exposities. Daarnaast is mijn werk ook te bezichtigen op afspraak. Neem hiervoor met mij contact op.